تعریف حسابداری مالی خدماتی

مفهوم حسابداری مالی فرایند ثبت، خلاصه‌سازی و گزارش هزاران معامله در یک کسب‌و‌کار است. تصویر دقیقی از وضعیت مالی و عملکرد یک کسب‌و‌کار را مجسم می‌سازد. حسابداری شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • امور پرسنلی و اداری
  • تهیه‌ی صورت‌های مالی
  • بستن حساب‌ها
  • کنترل، تجزیه‌وتحلیل حساب‌ها
  • تهیه‌ی ترازنامه و دفاتر قانونی

حسابداری و انجام امور مالی امروزه در همه ی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی اعم از کوچک یا بزرگ در حال اجرا است در این صورت روند عملیات و مراودات مالی در بنگاه‌های اقتصادی بایستی از قواعد و اصول خاصی پیروی کند.

برای اجرای این امر فرقی نمی‌کند که این بنگاه‌های اقتصادی از چه نوعی هستند.

به صورت موقت یا دائمی، تولیدی یا صنعتی، خدماتی و پیمانکاری یا بازرگانی.

حسابداری خدماتی  چه کمکی به کسب‌و‌کارتان می‌کند؟

حسابداری خدماتی به گونه ای سات که اطلاعات مالی را در قالب ترازنامه و صورت‌های سود و زیان به کارکنان شرکت‌ها ارائه می‌دهد. این اطلاعات برای گزارش‌دهی به سهامداران، سازمان‌های دولتی و ناظران جمع‌آوری، تحلیل و ارائه می‌شوند. هدف از حسابداری ارائه‌ی اطلاعاتی است که برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مورد نیاز هستند.

هدف اصلی حسابداری خدماتی آماده‌سازی گزارش‌های مالی در رابطه با پیشرفت و یا پسرفت روند شرکت است.

این گزارش‌ها اطلاعاتی در مورد عملکرد شرکت به سرمایه‌گذاران، مدیران و مقامات مالیاتی ارائه می‌دهند.

حسابداری خدماتی برای دریافت صورت مالی

صورت مالی یکی از اجزای مهم و اساسی در فرایند حسابداری است. این اظهارات برای اشخاص خارجی از جمله سرمایه‌گذاران، مدیران و مقامات مالیاتی در نظر گرفته شده‌اند. به صورت سه ماهه و سالانه آماده می‌شوند. سپس مطابق با اصول عمومی حسابداری ارائه می‌شوند.

کاربردهای صورت مالی در شرکت شامل موارد زیر است:

  • وضعیت شرکت را به لحاظ مالی نشان می‌دهد.
  • نشان می‌دهد پول در شرکت از کجا بدست آمده
  • نشان می‌دهد پول شرکت در کجا خرج شده
  • نشان می‌دهد چه میزان از پول شرکت باقی مانده است (برای سرمایه‌گذاری‌ها و مصارف آینده)

مبنای بررسی ممیزین مالیاتی و اداره‌ی دارایی و سایر ارگان‌های مربوطه همین صورت مالی است. البته تخلف یا اشتباه در تهیه‌ی آنها می‌تواند عواقب سنگین مالی برای شرکت‌ها داشته باشد، به همین دلیل است که شرکت‌ها برای پیشگیری از این امر سالانه به‌صورت قانونی موظف به حسابرسی صورت مالی خود هستند.

در واقع تهیه‌ی صورت مالی وابسته به ثبت و نگهداری بسیاری از اسناد مالی و حسابداری است.

صورت مالی براساس این اسناد تهیه می‌شود و اگر این اسناد سهوا یا عمدا به درستی و صادقانه تهیه نشوند، صورت مالی بدست آمده قابل اعتماد نیست و می‌تواند توسط ممیزین حسابرسی رد شود و البته ممکن است مشکلات قانونی و مالی زیادی برای صاحبان مشاغل ایجاد کند.